Şampiyonlar Ligi 27 Kasım Sonuçları, Puan Durumu

0

Saat: 11:32 | Yazar: Burak Doğan

Şampiyonlar Ligi'nde Salı gecesi yapılan karşılaşmaların ardından, E, F, G ve H Grupları'nda 5. Maç günü tamamlandı.

Devler ligindeki temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Inter'e 3-0 mağlup olurken, Inter topladığı 12 puanın ardından G Grubu'ndan lider olarak çıkmayı garantiledi.

8 puanla ikinci sırada yer alan temsilcimiz, son maçında kendi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda CSKA Moskova'yı ağırlayacak. 1 puan gerisinde 3. sırada yer alan PSV ise Inter'i konuk edecek.

Fenerbahçe, alacağı bir galibiyetle gruptan ikinci sıradan çıkacak, puan kaybetmesi durumunda ise, PSV'nin alacağı sonuca bağlı olarak, Avrupa macerasını ya UEFA Kupası'nda ya da Şampiyonlar Ligi'nde sürdürecek.

Salı gecesi yapılan diğer karşılaşmaların ardından E Grubu'nda FC Barcelona lider olarak gruptan çıkmayı garantilerken, son maçta Rangers ve Lyon, ikincilik mücadelesi verecek.

F Grubu'nda tüm maçlarını kazanan Manchester United ve onu 5 puan geriden takip eden AS Roma, bir üst tura çıkmayı garantilerken, Sporting Lizbon, UEFA'ya katılacak.

H Grubu'nda ise, Slavia Prag, UEFA Kupası'na katılacak ekip olurken, Arsenal'in 2 puan önünde lider olan Sevilla, son maçında liderliğini sürdürmek isterken, Slavia'nın konuğu olacak, Arsenal ise Steaua'yu konuk edecek.

Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C ve D Grupları'nda 5. Maç Günü, Çarşamba gecesi yapılacak 8 karşılaşmanın ardından tamamlanacak.

Bazı gruplarda 4, bazılarında da 5 karşılaşma geride kalırken, Dinamo Kiev, henüz puan alabilmiş değil. Fenerbahçe ile G Grubu'nda yer alan CSKA Moskova'nın 1 puanı bulunurken, H Grubu'nda Steaua Bükreş, Slavia Prag karşısında ilk puanını Salı gecesi aldı.

Bir diğer ilk puanını 5. Maç Günü'nde alan ekip ise Stuttgart oldu, Stuttgart, sahasında konuk ettiği Rangers'ı 3-2 mağlup ederken, aldığı 3 puanın UEFA Kupası ya da bir üst tur için bir diğeri olmadı ve Avrupa kupalarına, yapacağı 6. karşılaşmanın ardından, veda edecek.

Salı günü alınan sonuçlar:

E GRUBU
VFB Stuttgart (Almanya)-Glasgow Rangers (İskoçya): (3-2)
Olympique Lyon (Fransa)-FC Barcelona (İspanya): (2-2)

F GRUBU
Dinamo Kiev (Ukrayna)-AS Roma (İtalya): (1-4)
Manchester United (İngiltere)-Sporting Club Lizbon (Portekiz): (2-1)

G GRUBU
CSKA Moskova (Rusya)-PSV Eindhoven (Hollanda): (0-1)
FC Inter (İtalya)-Fenerbahçe (Türkiye): (3-0)

H GRUBU
Sevilla (İspanya)-Arsenal (İngiltere) (3-1)
Steaua Bükreş (Romanya)-SK Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti): (1-1)

Kaynak: Sporx

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder