Google Street View!! Nası yani??!!

2

Saat: 16:07 | Yazar: Burak Doğan


Son zamanlarda, Google'ın, artık burnunu internetin her köşesine sokması yetmiyormuş gibi, birde sokaklara hakim olması insanları çileden çıkartmaya başladı.. Anlatmaya çalıştığım şey, belkide bilmiyorsanız, gözlerinize inanamayacağınız bir olay.. Önce Google Maps yapıorsunuz, ordan Street View'i seçip, şehirlerde resmen, alenen yürümeye başlıyorsunuz. Bu artık gerçekten insanların hayatına taciz mi, tecavüz mü bilemiyorum ama, alınan haberlerde, ailelerine sigara içtiğini bıraktığını söyleyenlerin sigarayla görüntülendiği, evlerin camlarının kenarındaki kedilerin görenebildiği bir sistemden bahsediyoruz.

Yukarıda sadece ufak bir görüntüsü bulunan bu sistemi, buradan inceleyebilirsiniz. Birde tabiiki bunun nasıl çekilebildiği mevzusu var. Panaromik çekimlerin zor olduğu, 360 derece panaromik çekimlerin ise çok zor olduğu bir dönemde yaşıyoruz şimdilik.

Ama Google Amca, onuda çözmüş.. Buyrun linki burda, çalışmaları ise çok farklı mekanlarda.. Durmayın Amerikayı gezin yahu.. Elbette New York, Miami ve bazı büyük şehirler için geçerli şu anda çalışma, ama sanırım yakın zamanda her yerde olucak..
Nasıl Google Earth 2005 yazında çıktığında hayatımıza inanılmaz yenilik getirip her noktayı gösterdiyse, bu çalışmada, Amerikada kendimizi gezdirmeyi sağlıyor resmen..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    Bende öncelerden blogumda bahsetmiştim bu konudan.

     
  2. Burak Doğan |

    Doğrudur.. Zaten bu kadar ortalığı yıkan bir mevzunun çeşitli bloglara konu olması çok muhtemel.. Ortak bir konumuzun olmasına çok sevindim. Zaten bu gidişle google sayesinde Amerikaya gitmeye bile gerek kalmayacak:)

     

Yorum Gönder