Roberto Carlos ve düşünceler..

2

Saat: 14:33 | Yazar: Burak Doğan


Roberto Carlos Fenerbahçe'ye geldi, mükemmel oynayacak ya da deliler gibi yayacak.. eksileri ve artıları neler, Türkiyeye neler katar, Fenerbahçeye neler katar acaba..

Mesela ilk başta eksilerinden bahsetsek.. Kronik sakatlığı olduğunu iddia edenler, şeker hastası olduğunu iddia edenler var. Sene içinde 34 lig maçının 22sinde oynayabilmiş.. Ama son 4 maçtır inanılmaz işler yapıyor Real Madridde ve belkide 1 önceki maçtaki golüyle şampiyonluğu getirdi.. Yaşı 34müş, Darülacezeden izlesinmiş maçı gibi eksileri var roberto amcamın.. Birde çapkınlık olayı var, İstanbulu görünce azıtabilir ama 5 milyon dolara 1 yılda hem azıtılır hemde top oynanır bence:)

Artılarına gelincede;
*Bir kere sayamadığımız kadar kupa, şan şöhret sahibi kendisi.. Buda demektir ki Fenerbahçe'nin Avrupadaki tecrübe eksikliğine bir nebze olsun katkıda bulunacaktır.
*Son günlerde yapılan yayınlarda gördük ki, Real Madrid'i bile toparlayan, insanları motive etmeye çalışan bir kişilik kendisi. Fenerbahçenin kaptanı hep vardı ama lideri Aziz Pierre'den beri yoktu.. Bu yönünüde inanılmaz kullanabilir kaptan olmasa bile takımı yönlendirebilir.
*Aynı zamanda kendisi inanılmaz bir profesyonel.. İnanılmaz bakıyor kendine ve Real Madrid gibi takımda 10 saniyede 100 metreyi koşan tek oyuncuymuş devre arasında.. Bu inanılmaz bir rakam.. Dayanıklılığını ya da sol bekten sağ açığa 70 metrelik nokta atışlarını anlatmaya gerek yok zaten. Birde Alex'in frikik olayı gündemden düşmüşken, frikikçiside belli oldu Fenerbahçe'nin..
*Brezilya'nın efsane takımının sol beki olan R.Carlosu dünyada neredeyse tanımayan yok.. Onun Türkiyeye gelmesi demek, herkesin Türkiyeyi konuşması demek, Türkiyeye gelmek istemeyen futbolcuların dirençlerinin kırılıp gelme şanslarının artması demek, Dünya Futbolunda Türkiye'nin gündeme yerleşmesi demek.. Ronaldo ya da Adriano 6-8 sene milli takımda oynadığı Roberto Carlos Türkiyeye gidince, alacakları mantıklı tekliflerde, Türkiyeye gelmeye gayet sıcak bakacaklardır mesela..

Bundan önce gelen yabancı çok oldu Türkiyeye.. Bugüne kadar gelmiş en kariyerli futbolcudur kendisi. En iyi futbolcu olup olmayacağını elbetteki zaman gösterecektir ama hem Fenerbahçeye hemde Türk futboluna katacakları tartışılmazdır.. İşallah diğer Türk takımlarıda bu büyüklükte transferler yaparlar ve gözlerin üstümüze çevrilmesini sağlarlar.. Daha iki sene önceki örnek.. Anelka Fenerbahçede oynarken milli takıma gidemezken, İngiltereye gittiği andan itibaren milli takıma girmeye başladı ve neredeyse ilk 11 oynuyor her maç.. Buda elbet yabancı kariyerli oyuncuların, Türkiyeye gelmek istememesindeki başka bir neden..

Turkcell Süper Lig Artık Başlasın:)


İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    Roberto Carlos ne mi yapar.. Reina'dan Sorti'ye kadar olanların hepsini ezberler, gelir, sol bekte her maç uyur.. Sıkmayın kendiniziii:)))

     
  2. Burak Doğan |

    Herkes konuşsunda siz konuşmayın yav.. Anca kafasına su atarsınız:))

     

Yorum Gönder