Yok Artık Demek İstiyorum Sayın Seyirciler..

0

Saat: 10:29 | Yazar: Burak Doğan

Ya gerçekten kurbağa misali yavaş yavaş altımızı ısıttıklarından dolayıdır ki farkında değiliz bir şeylerin, ya da gerçekten, gömmüşüz kafamızı toprağa, (bir cumhuriyet mitingi dışında) hiçbirşeye tepki vermez hale gelmişiz.. Şimdi sadece kendi görüşlerimi yazıcam, ama gerekli yerlerde söylenmesi gereken fikirleride söyliycem..

Sayın Tayyipler Alemi'nin başrol oyuncusu, seçim çalışmalarına başladı bildiğiniz gibi.. Ama sözde TOKİ 'nin açılışlarını yapmaya gidiyor ya memleketimin 4 bir yanına.. Başbakanlık konvoyu, Başbakanlık araçları, korumaları hepsi kullanılıyor.. Hadi bunu geçtim, Devletin "ANA" sını kullanıyor yahu.. Bu ne demek; bildiğiniz, bizim ANA'mızı kullanıyor.. Yani ANA adı verilen devletin uçağını.. Sadece geçen gün 1 mitinglik masrafı 15.000 YTL olmuş ANA mızın.. Varın siz düşünün gerisini.. Nasıl olsa kendisi düşünmeyecek..

Resime başka bir yönden bakalım. Genel Kurmay Başkanı, yani Türk Ordusunun başındaki insan 3. defadır, Kuzey Irak hakkındaki düşüncelerini dile getiriyor. Geçen 2 hafta önce, ordudan gelen bir talep yok diyenler, nedense kulaklarının üstüne yatmışlar, duymamaya devam ediyorlar. Peki şunlara ne demeli:

Kuzey Irak'a girelim diyenler: Türk Ordusu, AKP ve DTP dışındaki bütün siyasal partiler
Kuzey Irak'a girmeyelim şeklinde duranlar ve icazet verenler: Amerika (Girmeyin) Barzani - Talabani (Sıkıyosa girin), AB (Yiyosa girsenize), DTP (Naniiikk girseneee) ve AKP..

Ben sadece şunu anlayamıyorum: Elinin altında ezici çoğunluk varken, en önemli mevzu dediğin "Sıkmabaş" mevzusunu neden çözmezsin.. "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" nasıl dersin.. Memleketim insanına nasıl "Ananıda al git" dersin.. Barzani'nin, daha dün pasapart ve para gönderdiğin Barzani'nin söylediklerine nasıl cevap vermezsin.. ve daha niceleri..

Ama en önemlisi.. Nasıl ama nasıl, hala memleketim, güzel memleketim insanı, %30 oydan daha az almayacağını garanti eder bu partiye.. Nasıl.. Çok mu zor gözleri açmak.. Bu kadar mı zor.. İşsizlik oranları yalandan takla atarken, enflasyon değerlerine pinpon topu eklenirken, senelik enflasyon DİE'ye göre %9,99, Tansaşa göre %22-25lerdeyken nasıl kendimizi tekrar emanet ediyoruz.. Uyanın yahu uyanın.. Gidiyor elden vallahi..

Edit: Yok artık..22 Eylül 2003'de Ali Babacan ile John Snow arasında imzalanan belgeye göre, 1 Milyar $ karşılığında, Kuzey Irak'a girmeyeceğimizin anlaşmasıda yapılıdıysa yok artık.. Hatta yuh artık!!

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder