Türkiye Futbol Federasyonu Rezilliği

0

Saat: 10:15 | Yazar: Burak Doğan


Şimdi bu Haluk Ulusoy çok mu mükemmel birisi, yüce şahsiyet mi yoksa, gerçekten spordan elini hemen çekmesi gereken bir mahlukat mı sizce.. Önce artılarıyla başlayalım..

Kendisi, Türkiye Futbol Federasyonbu Başkanıyken, elde edilen başarılardan kendisine pay çıkarmaktadır. Haluk Bey'e göre, Galatasaray UEFA kupasını O'nun zamanında almış, Milli takımımız, Dünya Kupasında 3. olmuştur. Aynı zamanda, kendisi, siyasetle sporu karıştırmamak için elinden geleni ardına koymamaktadır. Kulüpler birliğinin seçim isteği kararına rağmen bunun uygulanmamasını sağlamakta, uygulandığı takdirde siyasetn sporla karışacağını, çünkü bu seçim baskılarının, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek önderliğinde, Spor Bakanı'nında
katkılarıyla, kendisini istemeyenlerin düşürme çabası olarak göstermektedir. Allah muhafaza, seçim kararı falan alsa, siyaset spora karışacak, FIFA ve UEFA liglerimize müdahale etmek zorunda kalacak ve Avrupa Liglerinden takımlarımız zorla çıkarılacaktır ona göre, tamamen ve tamamen bunun önünde durmaya çalışmaktır tek amacı.

Diğer taraftan bakınca, başa geldiğinden beri sadece "Gitsin" diyen bir Fenerbahçe Başkanı, "Seçim Kararı" almak isteyen bir kulüpler birliği, liglerin son haftalarında sürekli çıkan şike dedikoduları ve bunları açıklayacağını iddia edip, ligde kalınca açıklamayan kulüp başkanları.. Futbol Federasyonu'ndan bir yetkilinin Fenerbahçe'nin H.U. ile iyi geçinmesi halinde Denizlideki duruma düşmeyeceğini açıklaması, Denizli Başkanı ve Antalyaspor Başkanı'nın birşeyler açıklama çabası.. Bunlar sadece buz denizinin görünen kısmı.. Ve sadece Kulüplerin yönetimleriyle yaşanan şike ile ilgili sorunlar. Daha kimbilir neler var.

Gelelim esas mevzuya. Türk futbolunun geleceğinin belirli olması açısından, 2006-2007 Sezonu bittiği günden beri T.F.F. yabancı oyuncu konusunda bir karar alması bekleniyor. Tüm kulüpler, bu kuralın değişmesi veya değişmemesi halinde değiştirecekleri stratejileri olduğundan, sadece beklemekle yetiniyor. 6 yabancı 5'e de düşürülse, 10'a da çıkarılsa, yapılması düşünülen transferler ya bırakılacak ya da hepsi yapılmaya çalışılacak. Ama her zamanki gibi karar: kararsızlık, toplantının belirsiz ileri bir tarihe ertelenmesi..

Hangi takım neye göre transfer politikası izliyecek şimdi? Yabancı araştırmalarına başlasa, alamayıp rezil olmak var, UEFA'da dosyalarımız yığınla.. Gelemeyenler gidemeyenler, paraları ödenmeyenler.. 2 tane orta halli genç Türk oyuncu var, Galatasaray'ın aldığı Lincoln'den daha fazla bonservis bedeli talep ediyor kulüpleri.. Bu Lincoln, az daha Schalke'yi Almanya Bundesliga'da şampiyon yapıyordu yani..

Daha neler yazılırda, anlayana.. Haluk Ulusoy herkesin ortak görüşü şu: İstersen yapış oturduğun koltuğa, istersen bugün bırak.. Ama Türk Futbolu'nun önünü tıkama, karar ver (kişisel karar verme yetkisi yokda, paşa hazretleri ne derse o oluyor tabe), karar çıkarttır artık
..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder