İzmirli Olabilmek..

4

Saat: 14:03 | Yazar: Burak Doğan


İzmir'li olmak demek ya Göztepeli olmak demektir ya da Karşıyakalı çoğu İstanbullunun gözünde.. Çünkü Türkiye'nin en büyük çekişmesini onlar yaşar, 60.000 kişilik staddaki maçı 83.000 kişi izleyerek o büyük takımların taraftarları kırmıştır 2. Lig'de maç izlenme rekorunu. Mütemadiyen tartışan Göztepeli Karşıyakalı görebilirsiniz İzmir'in her köşesinde.. Ne Göztepe'nin Amatör Lig'de oynaması Karşıyaka'ya laf atmasını önler, ne de Karşıyaka'nın 2. Lig'de olması Göztepeyi yok saymasını sağlar. Onlar birbiriyle vardır, birbirlerinin varlığıyla kendilerini motive ederler. Gün gelecek yine Göztepe ve Karşıyaka aynı ligde top koşturacak, yine İzmir Sarıya Kırmızıya / Yeşile Kırmızıya boyanacak.. Ve yıllarca akıllarından çıkmayan şeyi yaşamak için yine stadları tıka basa dolduracaklar: Ezeli rakibini yenebilme ihtimali..

Ama unutulmaması gereken noktalarda vardır.. Büyük Mustafa'nın yıllarca top koşturduğu Büyük Altay, Metin Oktay'ın altyapısında yetiştiği Şanlı İzmirspor.. Her zaman bu güzelliklerin ortasında bulunan Bucaspor.. İzmir'in, güzel İzmir'in güzellikleridir bunlar..

Her takım kendi liginde memnun olmasada, emekli İzmir'in kör talihidir yıllardır başarılı bir futbol takımı çıkaramaması.. Gidilir play-off'lara, direklerden dönülür, son dakikalarda yenilir goller ve sonuç hep İzmir'in hüsranıdır. Ama unutulmaması gereken bir noktada vardır. Her ne kadar her İzmirli'nin tuttuğu bir takım varsa İstanbul'da, mutlaka gönlünün aslanı kendi şehrinin bir takımıdır. Belki Fenerbahçe, Galatasaray tribünlerinde maç izlemeye gideriz ama, Göztepemiz, KArşıyakamız, İzmirsporumuz, Altayımız bambaşkadır bizim için. Dedim ya daha önceki yazılarda da, İzmir farklı bir memlekettir..

Son günlerde dolaşan bir haber var etrafta.. İzmir'in ve özellikle Göztepe'nin Amatör Lig'de kalmasına çok üzülen Başbakan, Belediye Takımlarından birinin adını değiştirip Göztepe yapmak istermiş.. Bu şekilde Göztepe'nin de Süper Lig'de olmasını çok istermiş, İzmir'in takımının olmaması çok üzücü birşeymiş..

Bu ülkede yaşayan her insanın bilmesi gereken bir şey var. İzmir, bu ülkenin en Cumhuriyetçi, en Laik şehri.. Şehrimize "Gavur İzmir" lakabını yakıştıranlar, yerel seçim yaklaştıkça daha fazla gelip "açılış yapanların" unuttuğu bir mevzu var. Olay şudur ki;

* Türkiye'nin Başbakanı İzmir'e Geliyor! diye pankart hazırlatıp, şehrin dört bir yanına asanlar,

*İzmir'i İstiyorum! naraları atanlar,

*Göztepeyi Birinci Lige Çıkarıyorum! diye şirin görünmeye çalışanlar ve benzerleri..

Bu şehir satılık değil.. Bu şehirde Türkiye'nin bir parçası.. Bu şehri Türkiye'nin parçası görmeyip, sanki başka bir yermiş gibi, sanki başka bir yerden gelir gibi davrananların bilmesi gereken bir nokta var. Bu memleketim insanının düşüncesini öyle istediğiniz gibi, alıp veremezsiniz.. Bedenimizi alabilirsiniz ama ruhumuzu asla! ( İzmirli, içimizden biri, Göztepe taraftarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında bu konuya değinmiş ve kullandığın en son cümleyi yazısının sonunda kullanmış. Buyrun buradan o mükemmel yazıyıda okuyun..)

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

4 Yorum

  1. Adsız |

    Konuyla ilgisi yok ama blogunun doğum günü kutlu olsun. Daha nice yıllar yazman dileğiyle.

     
  2. Burak Doğan |

    Çok Teşekkür ederim.. Onun yazısı da az sonra:))

     
  3. Adsız |

    Gurur duyuyorum İzmir'li olduğum için.

     
  4. Burak Doğan |

    Duymayan olduğunu zannetmiyorum.. Gerçekten çok güzel şehrimiz insanımız, her köşemiz ya..

     

Yorum Gönder