Adalette Sözde Siyasi Karar

0

Saat: 09:27 | Yazar: Burak Doğan

Aslında Asker'e Dolmabahçe'yi sürekli soranlara da cevap oldu bu dava sonucu, kendini yargının üstünde görenlerede. Bu davanın souçlanması sonrasında kimi kalkıp "Bu malumun ilamıdır" dedi, kimide kalkıp yargının siyasallaştığından bahsetti. Hatta bazılarıda İsviçre'ye Milli Takım'ın maçlarını izlemeye gitmekten bile vazgeçti. Bu davanın sonucunun acaba AKP'nin kapatılma davasıyla paralel çıkma ihtimali neydi? Fazla ince düşünenler bu şekilde bir sonuç beklemiyor muydu acaba..

Orayı artık geçtik, herkes, her gazetede, yandaşı olduğu siyasi partinin güdümünde bir şeyler yazacak. Benim dikkatimi çeken ise bugün Yılmaz Özdil'in yazdıkları oldu. Önemli kısmını aktarıyorum;


"Hukuka tecavüz..."

Böyle başlık atmış bir gazete.

"Hukuk cinayeti" diyen de var.

"Hukuka aykırı" diyen de.

*****

9’a 2 çıktı karar.

*****

Üyelere bakıyoruz...

1, Ankara Hukuk mezunu.

2, Ankara Hukuk mezunu.

3, Ankara Hukuk mezunu.

4, İstanbul Hukuk mezunu.

5, İstanbul Hukuk mezunu.

6, İstanbul Hukuk mezunu.

7, Ankara Hukuk mezunu.

8, Ankara Hukuk mezunu.

9, Ankara Hukuk mezunu.

*****

Geriye kaldı 2 üye...

Biri, İşletmeci.

Öbürü, İktisatçı.

*****

Ben size söyleyeyim.

11 hukukçu olsaydı...

11’e 0 çıkardı karar.

*****

"Kardeşim, dünyanın hangi ülkesinde iktisatçıdan Anayasa Mahkemesi Başkanı olur?" diye soracaklarına... Hukukçuların aldığı karara "tecavüz" diyorlar.

*****

Çünkü, bunların mantığına göre, hukukçu mukukçu yoktur... Bunların işine geldiği gibi karar veren iktisatçı "en iyi hukukçu"dur... Hele eşi türbanlı iktisatçıysa, "ordinaryüs hukukçu"dur.


Gerçekten Dünya'nın eresine giderseniz gidin, "İktisatçı" bir Anayasa Mahkemesi Üyesi ve "İşletmeci" bir Anayasa Mahkemesi Başkanı görmeyi başarabilirseniz, Dünya üzerinde ikinci bir Türkiye yükseliyor demektir. Bu Hukukçulara yapılan nasıl bir aşağılamadır, nasıl bir güvensiliktir, nasıl bir kadrolaşmadır. Bu kadarı da fazla artık ama ya..

Edit: Haşim Kılıç'ın özgeçmişi;
Haşim Kılıç, 13 Mart 1950 tarihinde Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde doğdu.İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat'ta tamamlayan Kılıç, 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne kaydoldu ve 1972 yılında mezun oldu.
1974 yılında Sayıştay Başkanlığı'nda denetçi yardımcısı olarak göreve başlayan Kılıç, denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay Üyeliğine, beş yıl süren üyelikten sonra da 1990 yılında 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçildi.
Kılıç, 7 Aralık 1999 tarihinde açık bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine seçildi. Kılıç, 7 Aralık 2003 tarihinde yeniden bu görevi üstlendi.
Evli ve dört çocuk babası olan Haşim Kılıç, Almanca biliyor.

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder