İzmir'de İlçeler Neden Değişiyor?

3

Saat: 09:45 | Yazar: Burak Doğan

Bu hafta Meclis’ten çıkacak Belediyeler Yasası, bazı illerin siyasi haritasını değiştirecek. Genel Kurul gündemindeki tasarıyla, nüfusu 2 binin altına düşen 863 belediye kapatılırken, 43 yeni ilçe de kurulacak.CHP’nin hesabına göre, AKP, bu yasayla İzmir’de CHP lehine 7-2’lik dağılımı bozmayı da hedefliyor. Yeni tasarıyla İzmir’de Bayraklı ve Karabağlar adıyla iki yeni ilçe kurulacak. CHP ağırlıklı Manavkuyu, Mansuroğlu ve Osmangazi de Bornova’dan alınıp Bayraklı’ya bağlandı.

HEDEF 5 BELEDİYE CHP’liler, bu hesapla AKP’nin Bayraklı ve Karabağlar ile Bornova’yı kazanabileceğini, dengenin kağıt üstünde 6 CHP, 5 AKP olarak şimdiden değiştirildiğini savunuyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, tasarının İçişleri Bakanlığı yerine AKP Genel Merkezi’nde hazırlandığını belirterek, “Merkez valileri de bu çalışmaya katıldı. 22 Temmuz’daki oy dağılımını önlerine alıp siyasi haritayı düzenlediler. Bu siyasi cinayettir” dedi.

Kaynak: Hürriyet


Şimdi bunu bir seçim oyunu değilde gereklilik olarak görenler, acaba ne yapılmak istendiğinin farkına vardı mı ki?? Bir açıklama yapmaya dahi gerek duymuyorum..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

3 Yorum

  1. Goddess Artemis |

    Neden olacak? Klasik stratejiyi uygulayacaklar o yarım akıllarıyla: Böl ve Yönet!

    Bu da benim ilçeme ait 8 Şubat tarihli haber: Kadıköy’ün ikiye bölünmesi kesinlik kazandı

    Rahmetli babaannemin iki lafı vardı siyasetçilere dair:

    "Çarıklı erkân-ı harp'tan korkacaksın", derdi. "Kifayetsiz muhterisler onlardan çıkar".

    Bir de; "Çingeneye sultanlık vermişler, önce kendi pederini boğdurtmuş", sözünü tekrarlardı.

    Eh, tepemizdekilerin kalitesi, düzeyi rahmetlinin tarif ettikleriyle bire bir örtüşüyor. Bu kumaştan atlas yorgan dikilecek değil ya, paçavra olur ancak.

     
  2. Burak Doğan |

    Yazıyoruz yazıyoruz kendimiz dinliyoruz gibi.. Bu olanları hala kimse göremiyor mu acaba? Ya da herkes çok mu normal karşılıyor.. Biz mi sadece anormal buluyoruz bu olanları?

     
  3. Goddess Artemis |

    Gâvur İzmir(!)'i imana getirmek için olmasın sakın bu çaba?! Pandora ne güzel yazmış: Gavur İzmir'liler :)

    Eh, iktidarın bakış açısına göre Kadıköy de az gavur değildir. İmana getirmeye çalışıyorlar herhalde hepimizi. Yalnız, bu iş zordur, insan öyle bir tepilebilir ki eşşekten düşmüşe dönebilir!

     

Yorum Gönder