Fenerbahçe'nin Çeyrek Finalde Rakibi..

0

Saat: 16:46 | Yazar: Burak Doğan


Uçarı, kendinden geçmiş derecede Fenerbahçeli olanların beklediği gibi oldu Sevilla - Fenerbahçe maçının sonucu.. Belkide futbolu fanatiklik derecesinde değilde, dikkatli şekilde izleyenler, Sevilla'nın son lig maçlarını dikkatlice gözleyenler, Dani Alves'in ve Capel'in son derece formda olduğunu bilerek Vederson ve Gökhan'ın yapacağı hatalardan çekiniyor, Kanoute ve Fabiano'nun o meşhur baskılarıyla Edu ve Lugano'yu bunaltıp hataya ve karta zorlayacağını düşünüyordu. Çünkü Sevilla bir çıkış yakalamış, İspanya'daki maçlarında 20 dakikalık tempoyla rakiplerini paramparça ediyor, 3'er 4'er atıyordu golleri son haftalarda. Fenerbahçe'ninde zayıf yanı defansıydı ve fanatik Fenerbahçeliler dışındaki taraftarlar beraberliğe razı, son 7 senede bir çok başarılı sonucu tarihe yazdırmış Galatasaray ve Beşiktaşlılar ise farklı mağlubiyetin düşündeydi..

Maç, %90'ın düşündüğü gibi başladı ve 10 dakikada 2-0 oldu. Ama kimsenin farketmediği bir şey vardı: Kötü oynayan takım değil, hatalar Volkan ve Selçuk'un bireysel hatalarıydı ve bu hataları yapanlar hiçbirşey olmamış gibi oyunlarına devam ediyordu.. Hatta bu pozisyonların üstüne, Gökhan ve Deivid beklenmedik şekilde kart bile görmüştü.. Mükemmel bir oyuuncu olduğu söylenen Capel, gerçekten kendisini "mükemmel" bir şekilde yere bırakıyordu ama önemli olan kısmı beceremiyordu: Gökhan'ı geçmek!

2-0 olduktan sonra yavaş yavaş Fenerbahçe akınlarını görmeye başladık. Burada bir açıklama yapayım. Sevilla, Arsenal'inde olduğu gruptan lider çıktı ve sahasında maç kaybetmedi. Ve her maçını kazanırken İngiltere Liderinide güzel bir şekilde dize getirdi. Fenerbahçe, 2-0 olduktan sonra sinmesi beklenirken tam tersine silkelendi, toparladı ve "karşımdaki rakip, benim oyunumdan daha iyi oynamıyor" felsefesini kafalarına işleyen Carlos & Zico ikilisini haklı çıkarırcasına sağlı sollu ataklara başladı ve golüde buldu.. İşte o anda herkes maçın bitmediğini anladı.. 3-1 olması bile hiçbir şeyi değiştirmedi çünkü herkes 1 golün yeteceğini biliyordu.

Dakika 60.. maç 3-1, Sevilla önce ve Fenerbahçe'nin gole ihtiyacı var. Kalecinin psikolojisi bozuk, devre arasındaki Zico gazıyla ayakta duruyor.. İlk devre bitmeden 1 dakika önce 2 tane top çizgiden çıkarılmış, golcüler bu gidişle top içeriye girmeyecek diye hayıflanmaya başlamış.. Alex'in kestiği toplarla tehlike yaratılmaya çalışılıyor. Ve o anda gelen değişiklik takımı kendine getiriyor. Uğur'un müthiş performansı ikili forvete dönünce dahada etkili oluyor, üzerine Gökhan da artık hücuma katılmaya başlıyor. Önemli nokta burada;

Fenerbahçe maçı bırakmıyor! Bu aralar Zico'nun ezberlemiş olduğu Selçuk - Semih değişikliği bu değişiklik aslında. Orta sahanın verimi düşüyor, forvete top taşımak Alex'e ve Aurelio'ya kalıyor ancak, orta sahaya Alex'in gelmesiyle etraf yol geçen hanına dönüyor. Ama o sırada Zico, pek kimsenin fark etmediği değişikliği oyunun içinde yapıyor.. Deivid'i orta alana sürüp, bütün kanadı Gökhan'a bırakıyor ve takım göbekten hücuma başlıyor. Gökhan kendi üstüne düşeni yaparken, Deivid 2 kişilik oynuyor,hem ortadan hücum edip hemde Capel'e nefes aldırmıyor Gökhanla beraber.. Baskı gol getiriyor ve Zico sakatlanmalardan doğan zorunlu değişikliklere kadar oyuna müdahale etmiyor, yani takımına o kadar güveniyor..

Ardından penaltılar.. Volkan'ın o yediği gollerden sonra penaltı kurtaracağını, kendi şansını kendisinin yaratacağını biliyorduk.. En azından ben çok iyi biliyordum ve öyle de oldu.. Tahmin ettiğim 4 penaltıcıdan sırasıyla sadece Edu şaştı, oda iyi vurmasına rağmen Palop'un mükemmel uzanmasıyla penaltıyı kaçırdı.. Volkan'ın performansı, bugüne kadar 1960larda bir Meksikalı kaleci tarafından 4 penaltı kurtarışı ve ünlü kaleci Higuita'nın 4 penaltı kurtarışın ardından tarihe yazılıyor, Şampiyonlar Ligi'ndeki en çok penaltı atışı kurtaran kaleci olarak.. Ve sonuç, Fenerbahçe İspanyol takımlarına karşı olan talihsizliğini yeniyor, Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi derecesini yakalıyor.. Peki şimdi ne olacak?

2. Yazıda az sonra..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder