Yunan Dışişleri Bakanı Buyurdu Ki..

3

Saat: 15:24 | Yazar: Burak Doğan

Buna inanabiliyor musunuz? Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı, bizim Dışişleri Bakanı ile toplantı yapıyor ve üstüne açıklama yapıyor: Türban sorunu çözümlenmeli.. Konuya hiç girizgah falan yapmayacağım.. Artık bunun ne girizgahı kaldı, ne düşüncesi, ne de akla fikre sığar bir tarafı.. Sizden birşey rica ediyorum.. Bu toplantının aynı gün ve aynı zamanda yapıldığını ama, Dora Bakoyanni'nin "Türban üniversitelere girmemeli, bu olayı artık kapatmalısınız" dediğini düşünmenizi..

Fikriniz ne şekilde gelişti? Böyle birşey olsaydı Yunanistanla uluslararası inanılmaz sorunlar ortaya çıkacağını bilmek çok zor değil. Yıllardır en büyük sorunlar yaşadığımız, her gün uçaklarımızı it dalaşına sürükleyen, bize Ege Denizi'nde neredeyse yüzme hakkı bile vermeyecek ülkenin Dışişleri Bakanı'nın nasıl bizim içişlerimize karışabileceğini sorgulardı her köşe yazarı değil mi?

Ya hala inanmak istemiyorum.. Yunanistan'ın Dora'sı gelmiş, türbana izin verilmeli diyor.. Hükümetten bunun üstüne sen nasıl karışırsın diye ses yükselmiyor, hatta tam tersine tık yok.. Çünkü tabiiki işlerine geliyor.. Aynı kadın, kalkıp bundan bir ay sonra, Ermeni Soykırımını tanıyın dese, ortalık yerle bir olmaz mı? Ya da en basitinden, Türbanı halledin çok haklısınız ama, sokmayın şu üniversitelere dese, şu anda gıkı çıkmayan hükümet neler yapar?

Ekümenlik konusu ortaya çıksa, istemediğimiz cümleleri kursa, yine sesi çıkmayacak mı bu hükümetin? Elbette çıkacak çünkü kuyruklarına basılmış olacak.. İstediklerini duyunca sus pus ses yok, bir kelime istedikleri gibi olmasın, nasıl ortaya çıkıyorlar delikanlı havalarıyla..

Bu hükümete en güzelini İzmir Halkı yapıyor. Geçende Başbakan İzmir'e gelmiş, en yaşlı kişileri ziyaret etmek için evlerine kadar gitmiş.. 105 yaşındaki ninemiz için Narlıdere'ye, 104 yaşındaki dedemiz içinde Göztepeye gitmiş.. Ve tepkileri canlı canlı görmüş..

Her gittiği evin sokağına geldiğinde tepkilerle karşılanmış Başbakan. Girdiği sokakların hepsine teker teker Türk Bayrakları, Atatürk Posterleri asılmış. Balkonlardan, İzmirliyiz Gavuruz, Böyle Mutluyuz diye bağırmışlar.. Güzel İzmirimizi "Gavur" olarak nitelemeyi seven Başbakan, bu tepkileri "görmemiş". Ama az kaldı, 1 sene sonra, bu tepkileri canlı canlı görecek.. Amaç İzmir, amaç Büyükşehirse, beklediği oyları alamayacak, bölmek istediği ilçeleri, bölse bile istediği sonucu alamayacak.. Gavur İzmir burası, kolay kolay pes etmez..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

3 Yorum

  1. Kızıl |

    Çok afedersin ama, bu duruma kaba bir laf olan "it it'in etini yemez" diyerek yorum yapmak istiyorum... O kadar azınlıktayizki diğer devletlere ne vaad ediyorlarda o yabancı devletlerde bu soysuzlardan yana çıkıyorlar birde beyan veriyorlar basına, bilemiyorum. Aklım karıştı artık...

     
  2. Burak Doğan |

    Yahu.. Bu memlekette 100 Yaşında olup, Yunanlıların neler yaptığını hatırlayanalr var hala.. Bu kadar mı kolay herşey yahu..

     
  3. Adsız |

    Yunalılar tarih boyunca TÜRK düşmanlığını elden bırakmadılar.Kurtuluş Savaşında,Türk kadınlarına tecavüz eden,hamile Türk kadınlarını süngüyle deşen,kirli çizmleleriyle çiğnedikleri tertemiz Türk köylerini yakan,çocukları katleden yine insanllıktan nasibini almamış yunan askerleriydi.Bugün,her an elleri tetikte TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin zayıf anını,yunan asyası hayalini gerçekleştirmek için hazırda bekleyen bir hain komşudur yunanistan.Türk savaş uçaklarına kaç yüz defa önleme yaptıklarına bir baksın inanmayan.(bkz.Genel Kurmay Başkanlığı Sitesi.)Onun için iç ve Yunanistan gibi dış düşmanlara karşı Millet halinde kenetlenmek her Türk vatandaşının 1.vazifesidir.Yunan dışişleri bakanının iç meselelerimizle ilgili konuşması bu konulardan dolayı doğaldır.fırsat bulana değil,fırsat verene bak.

     

Yorum Gönder