Kopan Parmak Pudra İle Büyüdü!!

4

Saat: 15:44 | Yazar: Burak Doğan


Gerçekten inanılması güç bir olay. Bu haberi okur okumaz aklıma, Heroes dizisinin kendi kendini kısa sürede tedavi edebilen, parmağı kesilse anında çıkan, kendini gökdelenden atsa, beyni zarar görmedikçe kendini çok kısa sürede eski haline döndürebilen hatun geldi.. Yani insanlar gerçekten bu duruma gelebilecek mi sizce? Birazcık düşününce nasıl kullanılabileceğini, ölümsüzlüğe giden yolda inanılmaz bir aşamayı bulduğumuz söylenebilir.. Haber Sabah'ta yayınlanmış, bende aktarayım..

ABD'de bilim adamları ürettikleri "mucize pudrayla" kopan parmak ucunu yeniden çıkarmayı başardı!.. Üç yıl önce yaşanan ve CBS televizyonunun ortaya çıkardığı olayın kahramanı ise, maket uçak yaparken elinin orta parmağının ucunu koparan Lee Spievcak... Genetik araştırmalar yapan kardeşinin önerisi üzerine domuz mesanesindeki hücre ve proteinlerin toz haline getirilmesiyle elde edilen pudrayı süren Spievcak'ın parmak ucu, 4 haftada eski halini aldı. Pittsburg Üniversitesi uzmanlarının uzun yıllar üzerinde çalışarak geliştirdiği bu yeni nesil "mucize pudra" domuz mesanesinden elde edilen "extracellular matrix" (Hücredışı matriksi) sayesinde mucizeler yaratıyor. Bu matriks kesilen bölgeye sürüldüğünde, kök hücreleri uyararak yeniden organın yapılanması için harekete geçmelerini sağlıyor.

ORDU KULLANIYOR

Protein ve hücre bağlayıcılarından oluşan matriksi pudra haline getirdiklerini belirten genetik uzmanı Dr. Steven Badylak da şu bilgileri verdi: "Pudra sürüldüğü yerdeki hücreleri kontrol altına alarak yeniden üretime geçmelerini emrediyor. Vücudun kesik yeri kaplama girişimini engelliyor. Hücrelerin damara, tırnağa ya da deriye dönüşmesi için onları yönlendiriyor. Nerede ihtiyaç varsa yetişkin kök hücreler gerekli organları oluşturmaya başlıyor." Dr. Badylak'a göre teorik olarak bu şekilde kopan bir bacağın yeniden çıkartılması da mümkün. Yöntem aslında ABD ordusunda sakat kalan askerler için kullanılıyor ancak, bu haberle ilk kez kamuoyuna yansıdı. Sıradaki hedef, kopan kol ve bacakları da yeniden çıkartabilmek ya da yanık teni yeniden oluşturmak.

İnanılmaz değil mi...

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

4 Yorum

  1. Adsız |

    ya nasıl bu bizim bildiğimiz pudra mı

     
  2. Burak Doğan |

    Değil tabii ki:)

     
  3. Adsız |

    bu ne pudrası söylermisiniz besleyici kremler bize verildi tekrar oluşurmu 1 haftadır kullanıyoruz bu doğru tedavimi cevap bekliyoruz

     
  4. Burak Doğan |

    Belki doğru tedavidir ancak şu anda uygulamaya konulmadı.. Sadece Amerikan ordusunda kullanıldığı yazıyor, buda 1 senelik bir gazete haberiydi...

     

Yorum Gönder