Çeyrek Finalde Rakip Ne Fark Eder?

2

Saat: 10:59 | Yazar: Burak Doğan


Sevilla geçildi, şanssızlıklar kırıldı, artık önümüze bakma zamanı.. Hıncal'ın dediği gibi, Fenerbahçe yöneticilerinden ve sporcularından daha çok medyanın bu başarıyı göklere çıkarması var. Ancak şunuda unutmamak lazım ki, Galatasaray bu zamana kadar Türkiye'de bu başarıyı gösteren tek takımdı ve Fenerbahçe'nin ezeli rakibi ebedi dostu olan spor kulübümüzün başarıları, Fenerbahçelileri "bizde isterük bizde isterük" şekline getiriyordu.. Ne de olsa Galatasaray bunu başarmıştı ve Fenerbahçe'de başarmalıydı. İlk adımda artık bu sene atıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Finale çıkmak büyük başarıdır. "Bir maç kazandılar neler oldu" veya "Ne olmuş biz iki defa çıktık, üstüne de 2 kupamız var" demek bu başarıyı gölgelemez, üzerine şu anda oraya tekrar ulaşamamanın verdiği çekememezliği ortaya koyar. Fenerbahçeliler Avrupa'da Galatasaray'ı destekler ya da desteklemez, Galatasaraylılar da keza.. Buna da kimse karışamaz aslında. Manchester United taraftarının Chelsea'yi Şampiyonlar Ligi'nde desteklediğini gördünüz mü hiç? Göremezsinizde zaten, imkansız gibidir. Ama bizim ülkemizde farklı bir kültür vardır, yurt dışındaki maçalarımızda herkes tek vücud olur birleşir, sevinci üzüntüyü beraber yaşar. Ama işin ucunda çekememezlik varsa, sen 1 kere yaptında bir daha neden yapamadın, neden olduğun yerde kalamadın demezler mi adama?

Madem çok büyük takımsın, nasıl Helsinborg'a eleniyorsun? veya nasıl başkalarının ittirmesiyle o aldığın kupanın grubundan anca çıkıp 2. turda 5 yiyorsun diye sormazlar mı adama? Sorarlar.. Fenerbahçe'dende taraftarlarının beklediği bu.. Lyon, Fransa'dan yıllardır başarı kazanan tek takım, 5 senedir gruplardan çıkıyor. Manchester, Barcelona bunları saymıyorum elbette. Ama işte, başarıyı sürekli hale getirmek, olması gerekendir. Bizimde Fenerbahçe'den beklediğimiz budur.

Aziz Yıldırım Başkanlığında, Fenerbahçe bütçesini 10 kat büyüttü, dünyadaki en büyük 25. futbol kulübü ekonomisi haline getirdi. Şu andaki piyasa değeri ortalama 1 milyar dolar civarlarında. Ve her geçen sene daha da büyüyor.. Borçlar azalıyor kombineler arttıkça, kulüp kar etmeye devam ediyor.. Taraftarın beklediği, yıllardır hasret olduğu Avrupa başarısı geldikçe, Şampiyonlar Ligi'nden ve yayın + reklam pastasından gelen paralarda artıyor ve kulübün bütçesi gittikçe büyüyor. Artık bundan sonra yapılması gereken belli..

Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final oynayabilmek, bir Türk futbol takımı için başarıdır. Önemli olanda bu başarıyı sürekli kılabilmektir. Fenerbahçe'de bu yönetim felsefesi, bu taraftar desteği oldukça ekonomisi büyüyecek ve dünyanın sayılı kulüplerinden biri olacaktır diye düşünüyorum. Artık bu saatten sonra gelecek takımın önemi yok. Zaten buraya kadar gelebildilerse ya çok kaliteli olan ve yıldızları olan bir takımdır, ya da çok formda olan, takım oyunu oynayan bir takımdır. İkiside zaten birbirinden daha zor. Fenerbahçe ile beraber çeyrek finale kalan takımların isimlerini yan yana yazınca zaten ortaya çıkıyor bütün herşey.

Türk Halkına bu başarıyı ve coşkuyu yaşatan Fenerbahçe'me çıktığı yolda sonsuz başarılar.. Önemli olan artık oynamadan kazanmak değil, buraya gelesiye kadar gösterdiği mücadele ile burayı hak ettiğini göstermesidir Fenerbahçe'nin.. İşallah bundan sonra çıta hiç düşmez ve amaçlar her sene daha fazla yükselir..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    Buraya kadar gelmiş olmak da mutlu edici. Umarız ki daha ileri gider.
    Takımımıza başarılar dilerim.
    Yabancı maçlarda yabancı takımları destekleyenlere de kafam girsin! :)

     
  2. Burak Doğan |

    İşallah başarılarımız artacak, her sene bu başarıyı sürekli kılmaya devam edeceğiz.. Ama şunuda unutmayın ki, Fenerbahçe'nin büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür ne de başka bir büyüklük.. İslam Çupi'nin dediği gibi;

    O'nun büyüklüğü başka bir büyüklüktür, adı konamaz..

     

Yorum Gönder