Bunlar Basketbolcu mu?

1

Saat: 16:35 | Yazar: Burak Doğan

Evet evet.. Le Bron James miş, Kobe'ymiş falan.. Bunları bir kenara koyun... Hatta sadece okuyan ve Jordan'ın Jordan olduğu zamanı canlı izlememiş, sabahın 4'ünde kalkıp Chicago - Utah serilerini izlememişler var ise, silin kafanızdan izlediğiniz bu NBa basketbolunu.. Git koş at gel, tut topu tut, alan savunması var şut at, pivot gelsin en yüzdeli üçlük atma rekorunu kırsın falan.. NBA Basketbolu bu değil.. Bu süslenmiş Avrupa basketbolu..

NBA Basketbolu, aşağıda izleyeceğiniz en iyi 10 smacına, sadece benim neden koymadılar ki! dediğim en az 15 smacı daha olan bir adamın "Bird - Magic - Jabbar - Thomas - Stocton - Malone - Barkley..."ler oynarken 6 şampiyonluk yüzüğünü taktığı zaman oynanan basketboldu..

Girin www.nba.com adresine, izleyin eskileri.. 80'lerin başından başlayın, 90'ların sonlarına kadar izlemeye çalışın bulabildiğiniz basketbolu.. İsyanım göklere artık, sıkılıyorum, maç bile izleyemiyorum bu yenilerin oynadığı toptan ötürü..



Edit: Madem buraya kadar izlediniz, şu görüntüyü de izleyin, kendinize gelin, Jordan'ın nasıl bir basketbol ilahı olduğunu anlamaya çalışın.. Ama sakın 20. saniyedeki hareketi neden yaptığını sormayın, onu anlayabilen, anlatabilen, bir mana getirmeye çalışan hiçkimse olamadı.. Sadece izledi ve ağzı açık kaldı.. Çünkü o an, bir basketbolcunun ulaşabildiği en yüksek noktaydı..


İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

1 Yorum

  1. Can Gorkem Unal |

    Maalesef eskilere hep özlemle bakacağız. Jordan'ın ilk zamanlarında onun için de mutlaka "Nerde o eski Jerry West'ler, Lew Alcindor'lar(Jabbar), Bill Russell'lar" demişlerdir. Şimdi Lebron ile çoşanlar da 20 yıl sonra Mr. Brown ve ya Mr. Pink için "Nerde o eski Lebron'lar Kobe'ler" diyecekler. Sen de bir gün blog yazmayı bırakırsın seninde arkadandan "Ulen nerde o eski Burak Doğan'ın yazdığı yazılar nerde şimdiki yazılan yazılar" diyecekler:))

     

Yorum Gönder