İnsan Atatürk

2

Saat: 22:41 | Yazar: Burak Doğan


Sevgili Arkadaşlar..

Türkiye’mizde son birkaç yıldır Atatürk karşıtı esen bir hava söz konusu… Hayali gündemler yaratılmakta, ekonominin çerçevesi hiç olmadığı gibi yansıtılmakta ve insanlar açlık sınırının altında yaşamlarını sürdürmeye zorlanmaktadır.

Daha oyun çağındaki çocuklar bir takım “yurtlara” terk edilmekte ve ne yazık ki bir hiç uğruna hayatlarını kaybetmektedirler. Ne gariptir ki tek kız evladını göçük altında kaybeden baba bile bu durumdan şikâyetçi olmamaktadır..

Artık insanlar ekran karşısına çıkıp “Ben Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi kendime örnek alıyorum” deme cesaretini kendilerinde bulabiliyorlar.

Bizlerin üstlendiği misyon bu karanlık ortamda yakılmış bir mum ışığı aslında… Öncelikle Çağdaş, Modern, İlmin ve Bilimin ışığında ilerleyen Türkiye’yi düşlüyoruz hepimiz. Geçmişi unutarak değil, ders alarak yolumuza devam ediyoruz. Ve bizler, bu yolda adım atarken tarihin yetiştirdiği en önemli liderlerden biri olan Atatürk’ü kendimize örnek alıyoruz.

Şu ana dek birçok defa Atatürk’ün hayatını öğrendik… Peki, ya hiç bilinmeyen yönleriyle “İnsan Atatürk”’ü dinlemeye ne dersiniz?

Araştırmacı yazar Sn İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın anlatımıyla 14 Ekim 2008 tarihinde Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde saat: 20.00’de yapılacak olan gösteriye hepinizi davet ediyorum..

Katılım Ücretsizdir..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com |

    "Daha oyun çağındaki çocuklar bir takım “yurtlara” terk edilmekte ve ne yazık ki bir hiç uğruna hayatlarını kaybetmektedirler. Ne gariptir ki tek kız evladını göçük altında kaybeden baba bile bu durumdan şikâyetçi olmamaktadır.."

    O çocuklar o yurtlara terk edilmiyor, emanet ediliyor. Ayrıca bir hiç uğruna değil dinini diyânetini iyi öğrensin diye oralara verililyor. Şehitliğin ne yüce bir mertebe olduğunu bilsen sen de şikayetçi olmazsın. Ayrıca bu paragrafın yazıyla ne âlakası var? O yurtlarda okuyanlar Atatürk düşmanı mı? Güldürme beni! Acı acı hem de!

     
  2. Burak Doğan |

    Doğru emanet ediliyor.. Normal bir okula bile zorla gönderilirken, oralara yatılı olarak gönderiliyor sorgusuz sualsiz.. Orda dinini diyanetini öğretiyorlar ama, çocuğun beynini yıkıyorlar hala göremiyor musunuz?

    Şehitliğin ne kadar yüce bir mertebe olduğunu öğretecek adam bana sen değilsin! Ama bana, hiçbir korunması olmayan, hiçbir denetimi yapılmayan, Kuran Kursu olarak bile resmi kayıtlarda bulunmayan bir yapıda patlayan LPG tankıyla çöken binanın altında kalan zavallı bir kızın, ailesi bile arkasından gitmiyorsa, kaderine teslim olup "allahın takdiridir, şehit olmuştur, baleye gitmesindense böyle ölsün daha iyidir" düşüncesine sahipse, kusura bakma ama bu beyin yıkanmışlığından başka birşey değildir.

    O yurtlarda okuyan Atatürk Düşmanı mı demişsin.. Bu sorunun cevabı çokda zor değil.. Çıkıp televizyona rahat rahat söylüyorlar artık hakkında ne düşündüklerini..

     

Yorum Gönder