İzmir'de Toplu Taşıma Tek Tarife

2

Saat: 12:08 | Yazar: Burak Doğan


Az önce yayınlanan bir yazılı açıklamayla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşımda tek tarifeye geçerek, 1,5 saat içinde tüm toplu taşıma araçlarına ''limitsiz biniş hakkı'' getirdi. Bu açıklamaya göre, bu yılın başında yaygınlaştırılan ''zaman ayarlı aktarmalı sistem'' uygulamasıyla, 1,5 saat içinde toplu ulaşım araçlarına ikinci binişleri yüzde 50 indirimli yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ''tek tarife'' uygulamasına giderek vatandaşlara 1,5 saat içinde ''limitsiz biniş'' hakkı getirmiş. Tüm şehir içi hatlarda tam binişi 1,35 YTL, indirimli binişi ise 0,67 YTL olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, buna karşılık ikinci ve sonraki bütün binişleri ücretsiz yapmış. Böylece hem çoklu biniş yapan vatandaşların bütçesine ek destek sağlanacağı, hem de duraklar ve otobüslerdeki yığılmaların büyük ölçüde önleneceği açıklanmış.

Daha önce ikinci binişle birlikte 1,50 YTL ya da 1,80 YTL ödemek zorunda kalan İzmirliler, ücretsiz ikinci binişler sayesinde yüzde 10 ile yüzde 25 arasında daha az para ödeyecek. 90 dakika içinde iki toplu ulaşım aracı kullanan öğrenci ve öğretmenler de toplam 0,87 YTL yerine, yeni düzenlemeyle 0,67 YTL ödeyecek. Öğrenci ve öğretmenler 1,5 saat içinde istediği toplu ulaşım aracına da ücretsiz binebilecek. Yeni uygulamayla aktarma hatları kaldırılırken, metro ve vapur seferleri de dahil olmak üzere şehir içindeki tüm hatların ücreti 1,35 YTL olarak sabitlendi. İlçe ve beldelerle şehir merkezi arasındaki ulaşımda da mevcut ilçe tarifesinden sonra 1,5 saat içindeki tüm binişler yine ücretsiz yapılacak. Şehir içi toplu ulaşımdaki yeni uygulama 11 Ağustos Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Adsız |

    şimdi iki aracı arka arkaya kullandığım için işime gelen birşey ama 2 ay sonra tek arac kullanmaya başladığımda zamlı ödeme dönemi olacak :) fakat şimdiye kadar yapılması gerekirdi, geç bile kaldı bence..

     
  2. Burak Doğan |

    O konuda açıklamalarda bir iki uyanıklık sezdim, otobüsler sadece kendi içinde bedava olabilir mesela. İşallah düşündüğüm gibi değildir..

     

Yorum Gönder