Empire State'de Turk Bayragi

0

Saat: 11:19 | Yazar: Burak Doğan


ABD'nin New York kentindeki ünlü ''Empire State'' binası, Pekin-2008 29. Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılan Türkiye'nin kırmızı-beyaz renkli bayrağını temsil edecek şekilde ışıklandırıldı.

Binanın kuzey cephesi Türk bayrağının ''kırmızı-beyaz-kırmızı'' renkleriyle ışıklandırılırken diğer cepheleri Kuzey Kore bayrağı (kırmızı, mavi, beyaz) İrlanda bayrağı (portakal, beyaz, yeşil) ve İsrail bayrağının (mavi,beyaz,mavi) renkleriyle aydınlatıldı.

Empire State binası basın merkezinden yapılan açıklamada, binanın Türkiye gibi Pekin Olimpiyatları'na katılan ülkeleri onurlandırmak ve kutlamak amacıyla bir ışıklandırma projesi başlattığı ve 7-24 Ağustos tarihleri arasında binanın 4 cephesinin toplam 66 ülkenin bayraklarının renkleriyle aydınlatılacağı anımsatıldı.

Binanın üst düzey yöneticisi James Connors konuyla ilgili yaptığı açıklamada, binanın ''birlik ve sportmenliğin sergilendiği olimpiyatlarda yarışmak için gece gündüz çalışan sporcuları onurlandırma amacı taşıdığını'' belirterek ''binamızın bu uluslararası kutlamanın bir parçası olmasından gurur duyuyoruz. Umarız sporcular ve ülkeleri de binamızın kendi bayraklarının renkleriyle ışıklandırılmasından gurur duyarlar'' dedi.

Bu kapsamda 19.08 gecesi Türkiye'nin New York Başkonsolosluğunun girişimleriyle binanın kuzey cephesi 20.00-24.00 saatleri arasında Türk bayrağının kırmızı-beyaz renkleriyle aydınlandı.

Bina 7 Ağustosta Amerikan bayrağının renkleriyle ışıklandırılmıştı, 24 Ağustosta ise Olimpiyatlara ev sahipliği yapan Çin'in bayrağının renkleriyle aydınlatılması bekleniyor.

New York'un en önemli turistik merkezlerinden biri olan ve kentin hemen hemen her yerinden görülebilen 443 metre yüksekliğinde, içinde iş merkezlerinin bulunduğu Empire State binası, New Yorklular, Amerikalılar ve tüm dünya vatandaşları için önemli sayılan günlerde aydınlatılıyor.

Yapımı 1931 yılında tamamlanan ve İkiz Kuleler'in yıkılmasından sonra kentin yeniden en yüksek binası olma sıfatını kazanan Empire State, tarihinde ilk kez 1932 yılında Franklin D. Roosevelt'in ABD'nin 32. başkanı seçilmesi dolayısıyla ışıklandırılmıştı.

Kaynak: Sabah

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder