İnanılmaz Motivasyon

1

Saat: 17:55 | Yazar: Burak Doğan


Hıncal Uluç, Sabahtaki köşesinde 2008 Olimpiyatlarının en inanılmaz hikayesini yayınlamış belkide.. İnanmak yapmanın yarısıdır derler ya.. O'nun resmi budur!

"Dünyanın en kuvvetli adamı olduğunu kanıtladığı an, Mathias Steiner'in kaldırdığı en ağır şey, aslında birkaç gramdı" dedi, gazeteci John Brunch, yarışı naklederken.. Ve öyle haklıydı ki.. Ekran önünde nefesimiz kesilerek izledik, Halter Süper Ağırdaki bu seyre doyulmaz yarışmayı ve Steiner'in, ancak filmlerde olabilecek, ama beyaz perdede izlerken bile inanılması zor zaferini.. Hele bir de yarışmanın arkasındaki dramı bilince..

Steiner Avusturya'nın önde gelen haltercilerindendi ve 2004 Atina'da ülkesini temsil etmişti. 2005 Dünya Şampiyonası'nda sıfır çekince federasyonu onu aforoz etti. Steiner de ülkesini terk edip Almanya'ya yerleşti ve Alman vatandaşlığı için başvurdu. İşlem yıllar aldığı için 3 yıl boyunca dünya halter sahnesinde görünmedi, yarışmadı. Hayatındaki asıl değişiklik ise, çılgınca âşık olup evlenmesiydi..
Sevgili karısı geçen haziran ayında feci bir trafik kazasında hayatını kaybetti.. Ardından Alman vatandaşlığına kabul haberi geldi. Steiner, acısını spora gömmeğe kararlıydı. Haltere döndü. Alman Olimpiyat takımına girdi ve Pekin'e geldi..
Süper ağırda podyuma çıktığında, karısının anısına almayı çok istediği madalya ile arasında iki kişi vardı..

Letonya parlamento üyesi ve yarışmanın favorisi ve bu yıl Avrupa Şampiyonası'nda onu bir kilo farkla geçen Viktors Scerbatis ve o gün harika bir yarış çıkaran Rus Evgeny Chigishev..

Scerbatis milletvekili olduktan sonra Hamza Eroğlu gibi sporu terk etmemiş, ülkesine tarihinin ikinci olimpiyat altınını kazandırmak için Pekin'e gelmişti.
Mathias Steiner, koparmada 203 kilo kaldırıp, Rus'un tam yedi kilo gerisinde kaldı. Letonyalıyla başa baş durumdaydı..

Silkmeye geldiğinde 246'yla başladı yarışmaya ve kaldıramadı ilk defasında.. 246 onun hayatında kaldırdığı en büyük ağırlıktı o ana kadar ve yeni Alman Olimpiyatta yarışa en iyi derecesiyle başlıyordu. Çünkü kazanmalıydı ve kazanmanın başka yolu da yoktu.

İkinci denemesinde başardı. Başardı ama, artık bir deneme hakkı kalmıştı.. Tek bir hak daha..

O hakkı kullanmadı.. Ta ki, Letonyalı ve Rus tüm haklarını bitirene kadar. O son hakkını kullandığında, altından emin olmanın başka yolu çünkü.. Letonyalı erken bitti ama, Rus 250 kilo kaldırdı. Steiner'e şimdi 8 kilo fark lazımdı. Koparmada 7 kilo geride kalmıştı ve eşitlik halinde hafif Rus birinci olacaktı.
Steiner, herkes yarışını tamamladıktan sonra "258" dedi.. Hayat boyu kaldırdığı en büyük ağırlığın üzerine 12 kilo daha koyup.. Ve tek deneme hakkı kalmışken.. Ya altını alacaktı.. Ya da.. Önemli değil..

Halterin altına girerken yüzüne baktım.. "Kaldıracak" dedim.. O yüz ifadesi, o irade, o inanç ve o istek öyle okunuyordu ki, hatlarından..
"Kaldıracak!.."
..Ve kaldırdı..

Hayatının en büyük derecesinden 12 kilo fazlayı kaldırıp Süper Ağırda şampiyon oldu.. Dünyanın en güçlü adamı oldu..

Zaferini kutlamak için havaya kaldırdığı iki elinden sağdakinde altın madalyası ve kendisine kürsüde verilen çiçek demeti, solunda ise, birkaç santimlik bir resim vardı.. Karısının, sevgilisinin, aşkının resmi..

"Öyle duygusallık yüklüydü ki, benim için bu gece.. Karım için altına ulaşmalıydım. Bu çok büyük bir motivasyon oldu benim için.." dedi.. "Bu yarışı onun için kazandım!.."

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

1 Yorum

  1. Adsız |

    hayırlı uğurlu olsun. ne mutlu ki istediğine ulaşmış.

     

Yorum Gönder