7 Haneli Arama Yasak!

7

Saat: 13:45 | Yazar: Burak Doğan

Numara taşınabilirliği kesinleştikten sonra, yavaş yavaş kampanyalar hızlandı, ve herkes birbiriyle kendini kıyaslamaya başladı.. Hatta bir kaç yazı önce, Turkcell'in ilk kez kendisini diğer firmalarla karşılaştırdığını ve Genel Müdür Yardımcısının yarım saatlik bir açıklama yaptığını söylemiş, üzerine videosunu vermiştim. Bunlar zaten, az önce belirttiğim gibi, 3G ihalesinin ilk yapıldığı günden bugüne geçen süreçte yaşananların bir aynası. Bu ihaleye girmek istemeyen Vodafone ve Avea'nın (Turkcell'in tekelleşme yarattığını söylüyorlardı) numara taşınabilirliği olmadan 3G ihalesine girmeyeceği ve bu ihaleyi iptal ettireceği belliydi. Ve sonuçta durum istediklerine geldi, Kasımda numara taşınabilirliği başlıyor ve en çok istenen değişiklik gerçekleşmiş oluyor.

2 gün önce, 532 ile başlayan kendi telefonumdan, yine telefonu 532 ile başlayan bir tanıdığımı "532" çevirmeden direk 7 haneli olarak aramak istedim. Bundan önce, bu şekilde arama yapmak istediğinizde, eğer ilk 3 rakamınız aynıysa birbirinizi arayabiliyordunuz. Ama artık, bu aramayı yaptığınızda Turkcell size "1 Eylül'den itibaren 7 numara ile arama kullanılmayacaktır" dedikten sonra aramanızı iptal ediyor. Ne diyelim, artık hepimizin beklediği numara taşınabilirliği ve 3G yakın zamanda kullanılabilecek hale geliyor demek ki. Sonunda başardık. Hadi bakalım servis sağlayıcıları, indirin fiyatları..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

7 Yorum

  1. Adsız |

    indirin fiyatları demişsin ama hiç sanmıyorum yine bulurlar bir yolunu.. numara taşınabilirliğinin gelmesinde tek üzüldüğüm nokta artık "Turkcell müşterisi olduğum için gurur duyuyorum" diyemicem... :)

     
  2. Burak Doğan |

    İllaki bulacaklar zaten canımda, bir ara indirime falan gidilir belki işte.. Zaten numara taşınabilirliği başladığı andan itibaren, Turkcell avantajlı olmaktan çıkacak. Çünkü kendi tarifesinin dışına en pahalı olan hizmet sağlayıcı Turkcell. Çok fazla müşteri kaybedeceklerini düşünüyorum..

     
  3. MaFiAMaX |

    Gündeme geldiğinden beri numara taşınabilirliği konusuna sıcak bakamıyorum. üşünsenize birini arayacaksınız ve arama tonundan hemen önce hangi tarifeyi aradığınız belirten bir ton çalacak. Bana karmaşadan başka birşey değilmiş gibi geliyor.

    Turkcell'in de bahsettiğin gibi bu ani çıkışı elbette numara taşınabilirliği ile alakalı. Turkcell vakti zamanında genç nesli çok ihmal etti. Bu yüzden Avea ve Telsim (Vodefone) tonla müşteri kazandı. Hele bir ara iki ekmek alana kart veriyorlardı :)

    Turkcell çok sonra hatasını anladı ve gnctrkcll platformunu kurdu ve de anca toparlayabildi.

    Vakti zamanında Turkcell kalbur üstü müşterilerine çok güvendi...

    Dip not: Burak şu yorum karakterlerinin boyutunu ve satır aralığını arttır, kör edecen bizi.

     
  4. Burak Doğan |

    Bu aslında bütün dünyada bu şekilde işlemekte. Hatta telefonlar çalarken bile farklı çalmamakta. Çünkü onlarda bizim ülkemizdeki gibi tekel olmaya soyunan, kendi arasında ucuza konuşturup dışarıya 20 katı fiyata satan yok.. Herkesin kendine göre çalışma mantalitesi var ama, bu şekilde uçurumlar yok.

    Bizde Turkcell'in yaptığı herkesi kendi safına çekmeye çalışmak. Vodafone ve Avea'da bunu kırmak için 10 dakikası 2 kontör, ama diğerlerine de dakikası 2 kontör felsefesini başlattılar. Düşünsenize herkesin kullandığı Bizbize tarifesinde Turkcell'den Turkcell'e aramak bile dakikası 4 kontördü düne kadar.. Bu son günlerde değişti sadece..

    Turkcell hala kalburüstü müşterilerine güvenmeye devam edecektir çünkü en iyi müşteri hizmeti hala Turkcell'de.. Pek kaybedeceklerini de sanmıyorum.

    Dip nota cevap:) Erhan'cım onu yapmayı öğrenebilsem, size bu kadar yük olurmuydum sanıyorsun:) Yine söylesen saatlerce uğraşırım yapabilmek için:)

     
  5. Adsız |

    açıkçası ben turkcell'in çok büyük sayıda abone kaybedeceğini düşünmüyorum. kasım'a kadar o da boş durmayacak sonuçta. özellikle faturalı hatlara her yöne indirim sağlayan özel tarifeler, hafta sonları ücretiz şebeke içi konuşmalar sağlıyor şu anda. hizmet kalitesi ve baz istasyonu farkı devam ettiği sürece "tekel" olmaya devam edecek bence.

    zeynep

     
  6. Adsız |

    birşey farkettim.. staj yaptığım firmanın pbx kontrollerini yapıyorum birkaç gündür.. yaklaşık 30 kadar numarayı tek tek arıyorum ve turkcell daha çalarken kendini belli ediyor.. gerçekten ses kalitesinde bariz bir fark varmış.. bugüne kadar bunu farketmemiştim..

     
  7. Burak Doğan |

    Turkcell'in ses kalitesi ve müşteri hizmeti bölümü tartışılmaz zaten. Bu cepten cebe arama yaparken bile belli oluyor resmen. Dikkatli dinlendiği zaman fark açık..

     

Yorum Gönder