Üç Haneli RSS Takipçisi Hayali..

2

Saat: 13:00 | Yazar: Burak Doğan


Bundan ortalama iki sene önce, bu blogu yazmaya başlarken, takip etmeye başladığım bloglardaki en önemli kriter RSS takipçi sayısı gibi gelirdi.. RSS takipçisi ne kadar yüksek olursa o kadar önemli ve takip edilesi olurdu benim için..

Haliyle, bir işe girişirken bazı hedeflerde insanın üstüne yapışıveriyor otomatik olarak.. Ne zaman 1000 tekil ziyaretçiyi geçebilirim acaba, ne zaman tekil ziyaretçi ortalamam 1000 kişi olur acaba, Google Adsense'den ilk ödemeyi ne zaman alabilirim acaba, RSS takipçi sayım üç haneyi ne zaman geçer acaba...

1000 tekil ziyaretçiyi zamanında geçtim, 4-5 defa Google'dan ödememi aldım nedenini anlamadığım bir şekilde banlanasıya kadar.. Bu arada, 1000 tekil ziyaretçi ortalamasının aktif bir şekilde yazmadan hayal olduğunu da öğrendim. Tabi herşey zamanla diye düşünüyordum ama, aktif bir şekilde 4 aydır yazmadığımdan ötürü, RSS sayacımın sürekli düşeceğini düşünüyordum.

İlk aylarda düştüde.. 80'lerden 70'lere, 65'lere geldi.. Tamam yazamıyorum ama, sanki göstermem gereken özeni bloguma gösteremiyorum, o da bana kızıyor gibi gelmeye başlamıştı.. Bu sırada Twitter'ımı aktif olarak güncelliyor ve takip de ediyordum o ayrı.. Ama Twitter'da beni rahatsız eden birşey vardı: http://ff.im/ ile başlayan tıklanabilir linkler topluluğu.

Bu friendfeed de ne kadar çok etkilemeye başladı, Twitter, Twitter olmaktan çıktı diye söylene söylene sesli düşünmeye başladım. Ama bir süre sonra yazanların linklerine tıkladıkça aktif konulara eğilim göstermeye başlayıp friendfeed'e üye oldum, "like"layıp, yorum yapmaya bile başladım. Ama bu sefer, ben aynı hataya düşmeye başladım, Twitter kullanıcılarını sanki rahatsız ediyormuşum gibi.. Ama zamansızlığın gözü kör olsun diyerek 1 Temmuz'a kadar bu şekilde devam etme kararı aldım.

Ama sanıyorum ki, üç haneli RSS sayılarına yükselmemin nedeni de friendfeed oldu.. Oradan görüşlerini takip ettiğiniz kişiler veya sizin görüşlerinizi takip eden kişiler ile bağlantıya geçtikçe, "fazla zaman ayırmadan" ama "blogları aktif olarak takip eden kişiler" ile konuşulmaya başlandı ve sitenin "kayıtlı" trafik sayısını yükseltmeye başladı..

21 ay sonra, bugün tarihi bir gün, bugünü de tarihe not düşeyim.. İlk kez RSS kayıtlı okuyucumda üç haneli bir rakam yazıyor.. "102"

Temmuz'dan sonra, askere gidesiye kadar daha aktif bloglamayı, en azından eskisi kadar aktif bloglamayı düşünüyor, hayal ediyorum... Bakalım o günlerde bu inişli çıkışlı trend nerelere götürecek RSS okuyucularını..

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

2 Yorum

  1. Enes İLHAN |

    Hocam gerçekten güzel yazmışsın.Bu düşüncelere bende sahiptim bir zamanlar.Ben Adsense'yle felan uğraşmadım onun yerine alternatif reklam sitelerini kullandım.

    Ziyaretçilerimde öyle aşırı olmadı ama şu anda RSS sayacımda "103" yazıyor.Ne kadar az yazsam da diğer sosyal sitelerde online olduğum için puanlar çok fırlamıyor.

    Hadi bakalım hocam hayırlısı.Sen bu yazıyı yazdığında 102 idi sayı ama şu anda 99'a düşmüş.Bu Feedburner'a da hiç belli olmuyor :] Ama tekrar yükselir.Nice diğer hayallerin gerçekleşmesine inşallah..

     
  2. Burak Doğan |

    Çok teşekkür ederim düşüncelerine, yorumlarına.. Hep bir felsefem vardır, kendi yaptığından tatmin olduğun sürece, kendine göre başarılısındır, başkasına laf söylemek düşmez diye.

    Ben şu sıralar yaptığımdan kendim tatmin olmuyorum ama, benim için bir adım, benim için bir sınırdı bu 3 haneli RSS sayacı.. Bir zaman ayırdığımda çok daha güzel olacak işallah..

    Seninde nice diğer hayallerin gerçekleşir inşallah..

     

Yorum Gönder