Her Kaymakam "Of"taki Gibi Olsa

1

Saat: 11:59 | Yazar: Burak Doğan


Fazla söze gerek yok.. Çalışan, isteyen, bazı şeyleri amaçlayan, başarıya aç ve yaptığı işi hakkıyla yapanları da bazen görebilmek lazım. Elime ulaşan sadece bir zincir mail. Ama yurdum Kaymakamını gelin okuyun.. Görün, örnek alın, şu dünyanın en güzel memleketini cennete çevirmek için elinizden gelenir ardınıza koymayın.. Tutun bişeylerin ucundan..

"Of Kaymakamı"

“Çılgın Türkler” yani mucizevi işler yapan Türkler günümüzde de var tabii... Mesela Of Kaymakamı Tuncay Sonel... Of ile Trabzon arasında çalışan yolcu otobüslerinin arka koltuğuna cepler diktirip içine kitaplar koydurmuş... İnsanlar artık 45 dakikalık yolculuğu kitap okuyarak yapıyor. Başka neler yaptığını şöyle anlatıyor:
- 4 ay önce tayin olduğumda okul öncesi eğitim görebilen çocuklarımızın oranı yüzde 53 idi. Çocuklarını ana okullarına göndermeyen 200 aileye birer beyaz eşya hediye etmemiz büyük teşvik oldu. Oran şimdi yüzde 94. Bu başarıda payı olan 10 öğretmenimizi, Selanik gezisiyle ödüllendirdik. Her okulda, o ayın en çok kitap okuyan öğrencisine bir kitap ve bir altın hediye ediyoruz. Of’ta 3 bin 167 okuma - yazma bilmeyen olduğunu belirledik. ‘Öğren okuma - yazmayı, al altınını, diplomanı’ adını verdiğimiz kampanyamızla, bir yıl içinde bu sayıyı sıfıra indireceğiz. 212 öksüz - yetim çocuğumuz var. Bu yavrularımızdan, anneniz - babanız sağ olsaydı, onlardan en çok ne isterdiniz, konulu bir mektup yazmalarını istedik. O mektuplarda ne yazmışlarsa kendilerine alıp hediye ettik.
- Başka?
- Çay ocaklarına kitaplıklar yaptırıyoruz. 18.30 - 19.00 arası kitap okuma saati olacak. Bunda da altın ödülümüz var. İlçemizde 4 yıllık üniversiteyi kazanan öğrenci sayısını ikiye, üçe katlamaları halinde öğretmenlerimizi İtalya gezisiyle ödüllendirileceğiz...
Tuncay Sonel hakkında söylenen şu: Onun gibi 100 kaymakam olsa ülke kurtulur...

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

1 Yorum

  1. Mumin |

    Başlığa ithafen: Keşke !

     

Yorum Gönder