Candan Erçetin ile Çeşme Açıkhava'da keyifli konser...

3

Saat: 14:05 | Yazar: Hande Urkmeyen

Uzun zamandır istiyorduk…
İzmir ya da Çeşme… Farketmezdi!

Mutlaka gidilecek,bu yaz keyfli bir akşamda keyfimizi katlayarak dinlenecekti…

Çeşme oldu, çok ta güzel oldu! Güzelim mehtaplı Çeşme gecesinde, Açıkhava tiyatrosunun hoş esintisi eşliğinde, müzik keyfi listemizde Candan Erçetin’e de bir “+” koyuldu…

Konser saat 21.00 itibari ile başlayacaktı, saatler 20.45’i gösterdiğinde Çeşme AçıkHava Tiyatrosu’nun önünde ciddi(!) bir sıra oluşmuştu. İlk görüşte korkutan ama neyse ki hızla ilerleyen bir sıraydı bu.

Bu yıl Avea sponsorluğunda gerçekleşen konser için tabii ki de Avea tarafından reklam standları kurulmuştu dört bir yana. Açıkhavanın sıcağını düşünerek promosyonel malzeme olarak minik yelpazeleri seçmişlerdi. Tüm misafirlere dağıtıyorlardı hem bilet kontrolü öncesi.

Bilet kontrolünün ardından, çanta kontrolü ve fotoğraf makinesi/kamera sorgulaması… Sağ tarafta üzeri kara bir tepe’yi andıran bi manzara… Tahmin edeceğiniz gibi bir Türkiye klasiği, içeride çekim yapılması yasak mantığı ile toplanan fotoğraf makinaları ve kameralar… Üzerlerine birer parça,gelişi güzel yazılmış beyaz not kağıdı, ne isim okunuyor,ne de düzgün yapıştırılıyor. Yani tüm hakları sadece içeriye biletli giren izleyicelere karşı saklı olan konserden görüntü almamanız adına sizden zorla alınan makinanızı,konser sonrası bulmama/bulamama ihtimaliniz oldukça yüksek… Bu arada tüm hakları biletli müşteriye saklı diyorum, çünkü çevre evlerin balkonundan ütün türk zekası ile istense tüm konser görüntüsü indiregandi yapılabilir!

Saat 21.15,yerler yavaş yavaş doluyor, ancak halen beklenen doluluk yok… Malum İzmir insanı… Rahat,sakin,son dakikacı… Derken simsiyah sahnenin ortasında simsiyah adamlar beliriveriyor. Orkestra da tamam yani. Yerlerini alıyorlar,saat tam 21.30 iken başlıyor müzik… Ve simsiyah sahnenin ortasına mercan rengi zarif elbisesi ile süzülüveriyor Candan… Konser ana iki bölümden oluşuyor, ilk bölüm vurucu Candan parçaları,slow şarkılarla düzenlenmiş. Artık yeterli doluluğa ulaşan Açıkhava hep bir ağızdan eşlik ediyor parçalara…

Öyle büyük bir haz ki bu; Tek sesli bir konser dinleyebilmek. Vokalistsiz,sesi bastırmaya çalışan aletsiz… Pure,kulak okşayan,iddaalı,net,doyurucu bir ses!
Toplam 3 kostüm değiştiriyor Candan, sallanmadan,son derece hızlı ama tamamiyle yenilenmiş şekilde dönüyor sahneye her defasında… Ve başlıyor yeniden lezzet seansı! Konserin ikinci bölümünde ise tamamiyle hareketli parçalardan oluşmuş bir repertuar hazırlanmış. Ve tabii ki bir Candan klasiği, Fransızca ve Yunanca şarkılar da mevcut. Dinlerken insanın sadece eşlik edebilmek için Fransızca öğrenesi geliyor bir anda,hatta o seslerin yakınından bile geçemeyeceğini bilmesine rağmen:)

Saat 24:00’ı geçiyor… Artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz konserin… İtiraf etmeliyim ki, ilk defa Candan Erçetin konserine giden ve gitmeden önce bilerek konser hakkında hiçbir yorum okumadan giden bir seyirci olarak tüm konser genelindeki keyfim, final anlarında katlandı,büyüdü! Tek tek orkestrasını tanıtan Candan, Şef’in belirlediği Latin konseptini kendi enstrümanları eşliğinde yorumlayan her bir takım arkadaşına eşlik etti Shaker’ı ile… İ-na-nıl-maz keyifli bir finaldi… Özellikle Mustafa Süder performansı gerçekten keyif koması idi!

Uzun lafın kısası, zaman doyuruculuğu, repertuarın doğru konumlandırılması, keyifle ve uyumla çalışan bir ekip, gerçek ses, ambians… Candan’lı saatler Çeşme Açıkhava’da çok keyifliydi…

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

3 Yorum

  1. Burak Doğan |

    "Candan" bir konserdi bence.. İçten, huzurlu...

     
  2. Unknown |

    Candan'ı canlı dinlemediğinde bile insan kendinden geçebiliyorken, canlı dinlediğinde aksi nasıl düşünülebilir ki... Candan candır ya, o kadar söylüyorum.

     
  3. Burak Doğan |

    Gerçekten çok farklı dakikalarda tüyleriniz diken diken olabiliyorken, kadının saat 23.59'daki performansına hasta oluyorsunuz! Durduğu yerde durmuyor ki!

     

Yorum Gönder