Tartışın da Görelim

0

Saat: 10:11 | Yazar: Burak Doğan

"Madde 1: Türkiye Devleti bir Cumhuriyet’tir.

Madde 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Madde 3: Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, kanunda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Milli marşı ’İstiklal Marşı’dır.

Başkenti Ankara’dır.

Madde 4: Anayasa’nın (1’inci, 2’nci ve 3’üncü maddeleri) değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez."

Bunu tartışacaklarmış... Haydi tartışında neler oluyor bir görelim. Bu kadarda değil artık. bir dakika bir dakika. Neyi tartışabilirler ki?

Sıradan gidelim:

Madde 1: Türkiye Devleti bir Cumhuriyet’tir. - Bunu tartışamazlar.

Madde 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. - 3. virgülün sonuna kadar, yani insan haklarına saygılı bölümüne kadar sorun yoktur. Sorun muhtemelen sonrasıdır. Yani, Atatürk milliyetçiliğine bağlı!! demokratik!! laik!!!!!!! ve sosyal!! bir hukuk devletidir. Burayı açalım.

Atatürk Milliyetçiliği ile mi sorunu olabilir sevgili tartışma sever kişiliklerin yoksa demokratik ve laik hukuk devleti olmamızla mı ne dersiniz? Yoksa ikisiyle birden mi.. Ya da acaba, etrafı ne kadar karıştırırsak o kadar iyi, ağzımıza ne gelirse söylüyoruz oyunu mu yapıyorlar bizi kendimizden geçirmek için.. İnanılacak gibi değil..

Madde 3: Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, kanunda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Milli marşı ’İstiklal Marşı’dır.

Başkenti Ankara’dır. - Herhalde bununlada sorunları yoktur. Sorun 2. maddede.. Onu krucalamak, zırvalamak, oynamak, insanların bam tellerine basmak istiyorlar.. Bu kadarda cüretkar olabilirler mi? Anayasa'nın "Değiştirilmesi Teklif Bile Edilemez Maddelerinin" tartışmaya açılması ne demek..

Neden hiçbir yerden ses çıkmıyor...

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder