Fenerbahçe Taraftar Desteğinde Birşeyler Değişmeli mi?

0

Saat: 12:01 | Yazar: Burak Doğan


Baştan söyleyeyim ben takımımı adam gibi destekten anlamam. Gelirim, maçı seyrederim, gaza geldiğim yerde bağırır, bazı yerlerde susarım.. Ama bu sayede takımın neyden güç aldığını görür, ona göre birşeyler yapmaya çalışırım.

Hafta sonu, (Vestel) Manisaspor - Fenerbahçe maçı için Manisaya gittim ve bu maçta gözlemlediğim ilginç şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Gerçekten fanatik bir insanım, Fenerbahçeye sevgim çoğu şeyle ölçülemeyecek kadar çok ve desteklemektende büyük zevk alıyorum. Gelelim maça..

Fenerbahçe takımı, sahaya tam anlamıyla 1 Türk ile çıktı, o da Volkandı. Defansta 2 Brezilyalı 1 Uruguaylı, bir Belçika vatandaşı (Türk Statüsü), orta alanda, bir Brezilyalı, iki Türk vatandaşı olmuş Breziyalı, birde Alman vatandaşı (Türk Statüsü), forvette bir Brezilyalı ve bir Sırp. Şimdii..

Bu takım sahaya çıktığında kaç kişi istiklal marşını okuyabildi, olduğum yerden göremedim.. Muhtemelen milli takımda oynayan Volkan ve Aurelio söylemiştir. Bununla beraber Deniz ve Önder de biliyordur. Ama maç başlarken aklımdaki düşüncede buydu. Bizi buna sürükleyen federasyona 1-2 şey geçmedi değil içimden. Malum, madem yabancı sınırlaması var, bizde Türk olabilenleri toplarız, olanların en iyilerini kullanmaya çalışırız kavramı.. (Bu arada yedekte bir Ganalı, bir İngiliz asıllı Türk de olduğunu unutmamak lazım)

Bizi bu hale getirenler utansın diyor devam ediyoruz. Malum bizde Türk olabilen Brezilyalıları değil, has Brezilyalıları almak isteriz ama izin alamıyoruz.. Neyse..

Maç içinde yorgunlukları belli olmaya başlayan oyunculara elbette bir takviye lazım, maçın başından beri susmayan tribündeki arkadaşlar, daha yüksek sesle bağırmaya çalışıyorlar, bizimkileri daha fazla gaza getirmeye çalışıyorlar. Ama unuttukları bir nokta var bence. Hangisi bu dediklerini anlayabiliyor ki??

Şampiyon Fenerbahçe diye bağırınca hadi bunu yakıştırır bu kadar yabancı oyuncu. Şampiyon her dilde olan bir kelime. Peki ya diğerleri? Yazdığımız dörtlükler, tribünlerde bazılarının unuttuğu Türkçe kelimeler yoğunluğundaki şarkılar.. Yabancılar bunu nasıl anlasın? Onların dilindede birşey yazamayacağımıza söyleyemeyeceğimize göre bir çözüm bulunması gerekmez mi? Bunu spor psikolojisinden anlayanlar elbette daha iyi bilecektir ama bence tribünde "Kadriye'nin güğümleri kalaylı" adlı şarkıyı tempolu söylemekle başka bir şarkıyı tempolu söylemek arasında pek fark hissedeceklerini sanmıyorum. Sözsüz ama gazsal şarkılar, yada 1-2 farklı şeyler denenebilir diye düşünüyorum.

Var mıdır benim bu düşünceme bir çözüm getirecek yorum getirecek olan?

İçeriği beğendiniz mi? Günlerden Bugün'ü Rss olarak ya da E-Mail alarak takip edin! E-mail ile kayıt en üstte!

Yorum Yok!?!

Yorum Gönder