Rekabetin 100 Yılı

0

Saat: 10:33 | Yazar: Burak Doğan

Rekabetin 100 yılı.. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ilk maç, 17 Ocak 1909'da Union Club'ın sahasında oynanmış. Ve yukarıdaki üstüne tıkladığınızda daha da büyüyecek olan fotoğraf, o maçtan bulunan tek kare. Ali Sami Yen'in kişisel arşivinden bulunan bu kareyi, Galatasaray Resmi sitesi dün almış, üzerine de Fenerbahçe'nin Galatasaray'sız, Galatasaray'ında Fenerbahçe'siz olamayacağını çok güzel anlatmış.. Ellerine Sağlık, Helal Olsun demek geldi içimden.. Biraz da bunlara ihtiyacımız yok mu sizce..
Yazının devamını okuyun...

Sonunda Biri Söyledi..

2

Saat: 09:39 | Yazar: Burak Doğan


Sonunda biri söyledi.. İki haftadır, herkese ama herkese kurduğum cümleyi sonunda ulusal bir gazetede dile getirdi..

Uzunca bir süredir, yazamıyorum, paylaşamıyorum birşeyler.. Gerek Yüksek Lisansımın son evrelerinde olmam, gerekse yılsonu iş yoğunluğumdan dolayı (yanlış anlaşılmasın çok iş yaptığımdan değil, muhasebesel zorunluluklar) çok sevdiğim bloguma hiçbir katkı yapamadım belki bir buçuk aydır..

Elime her zamanki gibi geçen yazılar, eğlenceli şeyler var. Ama hiçbirşey beni az önce okuduğum paragraf kadar sevindirmedi. Bunu, memleketimde birinin anlayıpta satırlara dökebilmeis beni çok rahatladı Bekir Coşkun, yaşa sen emi..

"... Gömdüğü silahların krokisini çizip masanın üzerinde unutanın özel kuvvetlerin başı ... El bombalarını mutfağında saklayanın en önemli istihbarat elemanı olduğunu düşünürseniz ..."

Bu işte bir terslik var demektir.

Bana, kimse özel kuvvetlerin başının bu Ergenekon dalgaları yaşandığı süre içinde kendi eliyle çizdiği bir krokiyi evinde barındırmasını anlatamaz.. Anlatamaz yahu..
Yazının devamını okuyun...

Futbol'da Cinlik Budur İşte!

3

Saat: 08:54 | Yazar: Burak Doğan



Yıllardır bir şekilde oyun içinde kendini yenileyen sporlara, düşünceleriyle yenilikler getiren insanlara hastayım.. İşte Alex Ferguson'un çalıştırdığı ve sonuna kadar hakkı yenmiş bir gol.. Bu bazen beni süper kurgulanmış bir basketbol setinde yakalıyor, bazende resmen sanat icra eden 50-60 yardalık inanılmaz paslarda.. Spor bir sanat mıdır, yoksa sadece bir oyun mudur, yoksa bunu sanat olarak düşünmemizi sağlayan bazı sporcular mu sanatçı ruhludur? Sergen bu yüzden mi inanılmaz derecede etkileyici olmuştur son derece başarılı bir kişisel müzesi olmamasına rağmen.. ( Futbol yazarken Müşfik Kenter'den Orhan Veli şiirlerini dinlerseniz bu hale geliyorsunuz:D )
Yazının devamını okuyun...